Keuken

Goed koken is een kunst maar ook een lust voor het oog en voor het gehemelte … Wij verwennen ons dan ook door deze kunst in praktijk te brengen voor uw ogen en onze maag … Al onze gerechten worden gemaakt volgens historische recepten, overeenstemmend met de periode die we vertegenwoordigen.

Voor een enthousiast publiek organiseerden we in mei 2016 een middeleeuws 7-gangenbanket op landgoed Walraversijde. Ze zijn nog niet beschikbaar maar zo snel mogelijk zullen de foto’s van dit banket op de site worden geplaatst.

Enkele foto’s

Kleine amandelpasta's op osties
Voorbereiding van leidingwater
Een baston in zijn vorm koken
Als een ervaren tamelière haalt onze kok de broden uit de oven
Meerlagige taart met gedroogd fruit
Kneed het taartdeeg lang door, het wordt alleen maar beter
Het vlees dat de boeren vormt, wordt bereid en gevuld
Een mand vol groenten van de markt, een goede kapoen die klaarstaat om gekookt te worden, een goede bouillon in perspectief
Wortelen in alle kleuren, geroosterd vlees en hypocras.  Wat een lekker eten aan onze tafel
Kwartel gevuld met verse kaas en spek, gebakken champignons, genoeg om goed te eten
Hoe maak je daar geen goede maaltijd mee?
Klaar om te eten.  En de maaltijd is veelbelovend ...

Reacties zijn gesloten.